De werking. 

Het beste resultaat met de nachtlens wordt verkregen door de nachtlens gedurende minimaal 6 uur tijdens de slaap te dragen. Ongemerkt worden de ogen door de nachtlenzen “gecorrigeerd”. Het hoornvlies wordt door de gepatenteerde achterzijde van de nachtlens zodanig afgevlakt, dat er een zogenaamd "nul-situatie" ontstaat. Zo wordt het mogelijk overdag tot 's avonds laat zonder bril of contactlenzen scherp te zien. Soms kan er 's avonds wat minder scherp zien ontstaan, maar dan kunnen de lenzen zonder problemen eerder ingezet worden. Het kan echter ook zo zijn, dat voor optimaal resultaat de lenzen niet eens elke nacht gedragen hoeven te worden.
De gezichtsscherpte kan per dag en/ of per oog soms iets verschillen. Het beste resultaat met nachtlenzen wordt op dit moment behaald met correcties van -1.00 tot -4.50 en een cylinder van max. -2.00. Hogere en plus correcties zijn op dit moment nog niet behandelbaar. Voor 45+ers zijn er tegenwoordig ook nachtlenzen met leestoeslag.

De veiligheid.
Het gebruik van nachtlenzen is, in tegenstelling tot de ooglaserchirurgie, geheel omkeerbaar. Mocht het reslutaat niet bevallen, dan is na enkele dagen het hoornvlies geheel hersteld en weer geschikt voor een correctie d.m.v een bril of gewone contactlenzen. Het is geen blijvende ingreep zoals een ooglaserbehandeling. De nachtlenzen worden gemaakt van het Boston XO-materiaal. Dit materiaal laat zoveel zuurstof door dat de zuurstofbehoefte van het oog gedurende de slaap niet in gevaar komt. Om complicaties te voorkomen is daarom het onderhoud van de nachtlenzen zeer belangrijk. Het materiaal is, net als bij zachte contactlenzen, erg gevoelig voor vervuiling en slijtage. Voor optimaal draagcomfort en zicht vervangt Osinga de nachtlenzen daarom elke 12 maanden. Om schade aan het oog door verouderde, vervuilde of vervormde nachtlenzen te voorkomen worden de oude nachtlenzen ingeleverd. U ontvangt de nachtlenzen dan ook op huurbasis. De nachtlenzen blijven eigendom van Osinga Optiek.

Resultaat en eigen risico.
Het resultaat zal niet direct 100% zijn. Afhankelijk van het oog en de te corrigeren afwijking zal het resultaat binnen 5-15 dagen optimaal merkbaar zijn. Als tijdelijke overbrugging kan de contactlensspecialist zachte daglenzen meegeven.

Onze contactlensspecialist zal zijn uiterste best doen om, na een positief vooronderzoek, een optimaal resultaat te behalen. Houdt er wel rekening mee dat er gewerkt wordt met levende weefsels, die soms anders reageren dan algemeen aangenomen. Indien aan alle voorwaarden is voldaan en na 6-7 weken, ondanks aanpassingen van nachtlenzen etc, niet het gewenste resultaat wordt bereikt, kan in onderling overleg worden besloten met de nachtlenzen te stoppen. Het eigen risico bedraagt dan €. 135,-- .

Prijzen:

 

Éénmalige kosten voor  aanmeten:

verte lenzen                          €135,00

met leesdeel                         €155,00

Éénmalige kosten  voor instructie                                € 30,00

 


 

 

 

 

 

Abonnement incl. lenzen,vloeistoffen en controles

Per jaar:          verte lenzen
                        met leesdeel

€ 348,--
€ 378,--

Per maand-   : verte lenzen
incasso            met leesdeel  

€   29,--
   32,--